E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Politika poticanja poduzetništva u Republici Hrvatskoj

Cimbola, Tanja (2010) Politika poticanja poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (442kB)

Sažetak

Cilj završnog rada je pojasniti politiku poticanja malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Stvaranje uvjeta za razvoj malog i srednjeg poduzetništva zahtijeva usklađenu državnu politiku kojom se obuhvaćaju aktivnosti različitih područja – od obrazovanja i znanosti, do jačanja potpornih institucija poduzetništva i poslovne infrastrukture, te regionalnog razvoja. Rad se sastoji od 7 dijelova, pri čemu se uža tematika rada obrađuje u 3 dijela. Nakon uvodnog dijela, drugi dio završnog rada obuhvaća pojam poduzetništva, tj. povijesni razvoj, pojmovno određenje poduzetništva, koji su prednosti i nedostaci ulaska u poduzetništvo te financijske pokazatelje poduzetništva. Treći dio završnog rada definira ulogu države u poticanju razvoja poduzetništva preko politika poticanja poduzetništva u Republici Hrvatskoj u kojoj su pojašnjene suvremene mjere poticaja, institucije za poticanje razvoja poduzetništva, potpore malim i srednjim poduzetnicima i financiranje hrvatskih tvrtki; i preko politika poticanja poduzetništva u Europskoj uniji u kojoj su objašnjene institucije za razvoj i poticanje poduzetništva, poduzetnička politika u Europskoj uniji te Europska povelja o malim poduzećima. Četvrti dio završnog rada odnosi se na projekte za poticanje poduzetništva u Republici Hrvatskoj te su detaljno opisani projekti Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u kojima su navedeni korisnici projekta, mjere projekta, državne potpore, uvjeti te provedba projekta. Prilikom pisanja završnog rada korištene su metode analize i sinteze. Kao izvori podataka korišteni su stručna i znanstvena literatura te internet.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2010/161
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 65.01 Metode i metodologija. Teorija i praksa organizacije
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Management i poduzetništvo
Datum pohrane: 18 Oct 2011 06:32
Zadnja promjena: 18 Oct 2011 06:32
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/189

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku