E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Institucionalna podrška razvoju poduzetništva u Hrvatskoj

Brajković, Lea (2011) Institucionalna podrška razvoju poduzetništva u Hrvatskoj. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (266kB)

Sažetak

Malo i srednje poduzetništvo ima ključnu ulogu u razvoju gospodarstva zemlje. Prepoznajući tu ulogu, sektoru malog gospodarstva želi se pomoći da ostvaruje što bolje rezultate. U ovom radu stavljen je naglasak na institucionalnoj podršci malim i srednjim poduzećima u Republici Hrvatskoj. Ističe se važnost postojanja kompetentnih institucija i izgradnje kvalitetne poduzetničke infrastrukture, kao osnove za poticanje razvoja sektora malog gospodarstva. Osim kvalitetne infrastrukture, naglasak je i na formiranju zakonodavnog okvira unutar kojeg mala i srednja poduzeća moraju poslovati i pronaći utočište, te na formiranju posebnih programa pomoći od strane nadležnih institucija s ciljem daljnjeg poticanja razvoja ovog sektora. Zaključuje se da je Republika Hrvatska mnogo ulagala u razvoj malih i srednjih poduzeća i poboljšanje njihovog položaja na tržištu. To je prije svega radila izgradnjom poduzetničke infrastukture i davanjem raznih poticaja malom gospodarstvu. Međutim, iako je puno toga napravljeno, ukoliko se kroz sektor malog gospodarstva želi utjecati na rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva potrebna su i daljnja kontinuirana ulaganja kako bi se dostigli standardi Europske unije.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: Afrić-Rakitovac, Kristina
Dodatne informacije: 2011/91
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 65.01 Metode i metodologija. Teorija i praksa organizacije
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 20 Oct 2011 10:13
Zadnja promjena: 16 May 2014 15:50
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/209

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku