E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Troškovi programa socijalne politike u proračunu grada Labina u razdoblju od 2000. do 2007. godine

Brkarić, Karla (2009) Troškovi programa socijalne politike u proračunu grada Labina u razdoblju od 2000. do 2007. godine. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (400kB)

Sažetak

U ovome radu obrađeni su troškovi programa socijalne politike u proračunu grada Labina u razdoblju od 2000. do 2007. Razrada teme usmjerena je na prikaz i analizu sustava socijalne sigurnosti kako bi se mogao izdvojiti sustav socijalne skrbi. Cilj ovoga rada je prikazati kako lokalna jedinica, odnosno grad Labin planira i organizira sredstva za potrebe socijalne skrbi koja izdvaja iz gradskog proračuna. Prvi dio ovoga rada prikazuje ulogu i mjesto socijalne skrbi, odnosno kreće od teoretske razrade sustava socijalne sigurnosti i njegovih dijelova, te socijalnih prava koja proizlaze iz sustava. Zatim slijedi povijesni razvoj socijalnih prava u Hrvatskoj čiji su počeci u 19. stoljeću, pa sve do budućih smjernica razvoja sustava socijalne sigurnosti. Nakon toga prikazan je sustav socijalne skrbi u Hrvatskoj koji se temelji na Zakonu o socijalnoj skrbi, te socijalna prava koja proizlaze iz toga sustava, a zajamčena su Ustavom Republike Hrvatske. Državni, regionalni i lokalni izdaci u svrhu socijalne skrbi prikazani su u nastavku, kao i analiza korisnika socijalne skrbi u Istarskoj županiji prema podacima centara za socijalnu skrb. Drugi dio rada prikazuje socijalnu skrb na lokalnoj razini, na razini grada Labina. Obuhvaća teoretsku razradu troškova za socijalnu skrb grada Labina, zatim konkretne troškove u razdoblju od 2000. do 2007. godine, te prikaz korisnika socijalne skrbi prema podacima centra za socijalnu skrb Labin.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: Krtalić, Sandra
Dodatne informacije: 2009/135
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 336 Financije. Uključujući: Javne financije. Bankarstvo. Novac > 336.1 Javne financije, državne financije općenito
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Marketinško upravljanje
Datum pohrane: 10 Nov 2011 10:48
Zadnja promjena: 23 May 2014 08:20
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/318

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku