E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Poslovna analiza djelatnosti stomatologa u privatnoj praksi

Ajster, Sanja (2009) Poslovna analiza djelatnosti stomatologa u privatnoj praksi. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (306kB)

Sažetak

Kako bi vlastitu ordinaciju učinili primjerenom i prepoznatljivom postoji mnogo načina koji često ovise o kreativnosti samoga vlasnika – stomatologa , odnosno osobe koja brine o poslovanju ordinacije, ali i cijelog stomatološkog tima. Biti stomatolog i poduzetnik te se uspješno baviti stomatologijom i vođenjem ordinacije postaje sve teže i izazovnije u današnje vrijeme kada u ulicama naših gradova ima gotovo jednako mnogo stomatoloških ordinacija kao i trgovina. Kriterij izbora ordinacije često nije povezan s kvalitetom pružene usluge , već s cijenom i subjektivnim osjećajem korisnika stomatološke usluge, s blizinom i praktičnošću pristupa ordinaciji, s reklamom ili imidžem koji je povezan s pojedinom ordinacijom. Kako je vrijeme globalizacije i sve više razine informiranosti pacijenata, stomatolozi su prisiljeni pratiti i primjenjivati znanstveno potvrđene zahvate, materijale i trendove u struci, te je objektivna razlika u pruženoj stomatološkoj usluzi među stomatolozima sve manja. U diferencijaciji ordinacije i organizaciji njenog poslovanja treba pronaći pravu ravnotežu između efikasnosti i efektivnosti. Efikasnost teži maksimalnoj produktivnosti i profitabilnosti, dok efektivnost predstavlja konturan rad na oralnom zdravlju i zadovoljstvu uslugom postojećih te privlačenju novih pacijenata. Kombinacija i uravnoteženje ovih dvaju čimbenika predstavlja ulaz u spiralu poslovnog uspjeha stomatologa.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: Bušelić, Marija
Dodatne informacije: 2009/121
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 330 Ekonomija općenito > 330.1 Ekonomska znanost. Osnovni ekonomski pojmovi, teorija. Vrijednost. Kapital. Fondovi
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 10 Nov 2011 10:47
Zadnja promjena: 21 May 2014 08:39
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/331

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku