E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Poslovanje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje

Miletić, Morena (2011) Poslovanje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (408kB)

Sažetak

Tematika završnog rada bavi se temom koja se odnosi na HRVATSKI ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE ( u nastavku HZZO). U svakodnevnom životu često se koristi naziv HZZO-a što dovoljno govori o tome koju važnost ima taj Zavod u našem životu. Tijekom postojanja mijenjao je nazive u socijalni zavod, socijalni fond, Samoupravna interesna zajednica za zdravstveno osiguranje, Republički fond zdravstvenog osiguranja i naposlijetku u Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Upravo je cilj mog završnog rada prikazati ustroj, djelovanje te poslovanje Hrvatskog zavod za zdravstveno osiguranje, a sve radi ostvarivanja ključnih ciljeva, a to je pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite i usluga zdravstvenog osiguranja osiguranicima toga Zavoda. Struktura završnog rada slijedi navedene ciljeve kao polazne osnove. U prvom poglavlju govori se općenito o HZZO-u, HZZO-u kao izvanproračunskom fondu te o zdravstvenom osiguranju – obveznom i dopunskom zdravstvenom osiguranju. Sustav upravljanja, kao i organizacijska struktura HZZO- a promatraju se u drugom poglavlju. Treće poglavlje upoznaje čitatelja sa financijskom slikom HZZO-a u 2010. godini.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: Škare, Marinko
Dodatne informacije: 2011/119
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 336 Financije. Uključujući: Javne financije. Bankarstvo. Novac > 336.1 Javne financije, državne financije općenito
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Ekonomija
Datum pohrane: 18 Nov 2011 10:43
Zadnja promjena: 16 May 2014 14:22
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/350

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku