E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Organizacija poslovne funkcije nabave u poduzeću "Puljanka"

Sanković, Matea (2011) Organizacija poslovne funkcije nabave u poduzeću "Puljanka". Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (487kB)

Sažetak

Ovaj završni rad je iz predmeta „Organizacija“, a tema rada vezana je uz sisteme organiziranja poslovne funkcije nabave u poduzeću “Puljanka“ d.d. Rad čine četiri dijela u kojima se nastoji obraditi problematika i obrazložiti dijelovi rada. Prvo poglavlje, „Organizacija poduzeća i poslovnih funkcija u poduzeću“, odnosi se na samu organizaciju poduzeća, koji je njena svrha, kakve organizacijske strukture postoje te koji čimbenici mogu utjecati na uspješnost poslovanja u poduzeću. Organizacijska struktura jedan je od najvažnijih elemenata organizacije, podrazumijeva sveobuhvatnost veza i odnosa unutar svakog pojedinog činitelja proizvodnje odnosno poslovanja. Drugo poglavlje opisuje organizaciju poslovne funkcije nabave u poduzeću, koja je uloga i značaj nabavne funkcije te sami principi nabave. Organizacijska struktura zavisi od unutarnjih i vanjskih čimbenika koji utječu na promjene u organizacijskoj strukturi te važnost njezine prilagodbe uvjetima poslovanja. Organizacija nabave kao poslovne funkcije obuhvaća izvršavanje zadataka kao što su istraživanje nabavnog tržišta, ispitivanje i usklađivanje zahtjeva za nabavu robe i opreme, izrada operativnog plana proizvodnje, ispitivanje ponude te primanje i čuvanje materijala. U trećem poglavlju prezentiraju se temeljni podaci o poduzeću „Puljanka“ d.d., povijesni razvoj i njenu organizaciju poduzeća te poslovnu situaciju. „Puljanka“ d.d. je srednje veliko poduzeće koje na prostorima Istarske županije ima 76 maloprodajnih objekata, stoga je ona dobar primjer poduzeća koji se svakodnevno susreće s nabavom. Ĉetvrto poglavlje opisuje organizaciju poslovne funkcije nabave na primjeru već spomenutog poduzeća, u kakvoj je interakciji poslovna funkcija nabave s ostalim poslovnim funkcijama u poduzeću, kako izgleda proces nabave robe te je na kraju prikazana i shema organizacijske strukture poslovne funkcije nabave.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2011/129
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 65.01 Metode i metodologija. Teorija i praksa organizacije
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Management i poduzetništvo
Datum pohrane: 17 Nov 2011 13:07
Zadnja promjena: 17 Nov 2011 13:07
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/362

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku