E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Plaće u Croatia osiguranju d.d. podružnici Pula

Maslovar, Iva (2009) Plaće u Croatia osiguranju d.d. podružnici Pula. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (302kB)

Sažetak

Tema ove radnje su plaće u Croatia osiguranju d.d. (Društvo) , Podružnici Pula. Kad netko pita gdje ste zaposleni? Odgovorite da ste zaposleni u Croatia osiguranju. Nakon toga ljudi najčešće kažu da imate visoku plaću. Jesu li plaće uistinu tako visoke? Odgovor na ovo pitanje vidjet ćemo nakon analiza plaća u Croatia osiguranju d.d. i usporedbe sa plaćama u djelatnosti. Cilj rada je analizirati plaće u Podružnici Pula, podružnici jedne od vodećih osiguratelja na tržištu osiguranja u Hrvatskoj. Croatia osiguranje d.d. je ostvarilo u 2008.godini bruto dobiti 68,5 milijuna kn, neto dobit 64,9 milijuna kn, zapošljavalo 2.468 radnika. Tržišni udio Društva za 2008.g. iznosio je 33,5% Društvo ima dobre poslove rezultate, pa možemo pretpostaviti da su radnici dobro plaćeni. U prvoj dijelu radnje prikazani su opći podaci o društvu, povijesni presjek razvoja, misija i vizija Društva te njene djelatnosti. Društvo ima dugo povijest, posluje već 125 godina. Drugi dio objašnjava pojam i kretanje plaća u Hrvatskoj i usporedbu sa kretanjem plaća u Podružnici Pula, odnosno analiza kretanja plaća u Hrvatskoj i Podružnici Pula. Prikazuje se kretanje plaća u ukupno u Hrvatskoj, zatim izdvojeno u djelatnosti osiguranja i mirovinskih fondova, i plaće u Croatia osiguranju d.d. Podružnici Pula. U trećem dijelu obrađuju se pravilnici o plaćama i načinima obračuna plaća u podružnicama. Prikazan je način obračuna plaća u Društvu, odnosno Podružnici. Tijekom 2008. godine dovršen je projekt „Optimizacija organizacije podružnica Društva“ i završen 2009.godine. Financijski rezultati navedenog projekta odnosno primjene nove organizacije i novih pravilnika moći će analizirati tek 2010.godine, stoga su pravilnici samo objašnjeni uz osvrt iz osobnog iskustva nakon primjene navedenih novina. Na kraju zaključak koji se temelji na analizi podataka i iskustva iz višegodišnjeg rada u Podružnici Pula.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: Škare, Marinko
Dodatne informacije: 2009_157
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 331 Rad. Zaposlenost. Poslodavci, zaposleni. Ekonomika rada. Organizacija rada. > 331.2 Plaće. Nadnice. Honorari. Plaćanje
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Ekonomija
Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Marketinško upravljanje
Datum pohrane: 18 Nov 2011 12:56
Zadnja promjena: 16 May 2014 14:14
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/399

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku