E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Alokacija vremena u kućanstvu- Beckerov model ponude rada

Gulić, Nataša (2010) Alokacija vremena u kućanstvu- Beckerov model ponude rada. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (394kB)

Sažetak

Cilj ovog rada predstavlja pokušaj da se uz pomoć Beckrovog modela alokacije vremena u pučanstvu utvrditi ponuda rada, odnosno participacija na tržištu rada u Republici Hrvatskoj, te u gradu Poreču. Proučavanje alokacije vremena za RH veže se za izlaganje, komentar i obradu statističkih podataka, dok alokacija u gradu Poreču proučava pomoću lokalnih (gradskih) statističkih podataka i provedenog anketnog upitnika. Naglasiti će se važnost obrađivanog problema, te zaključiti važnost i značenje alokacije vremena i tržišta rada. Beckerov model alokacije vremena karakterizira primjena ekonomske metodologije na osnovna životna pitanja vezana za obitelj i fenomene vezane uz istu, kao što su: odluke o rađanju, odluke o tome da li uopće stupiti u brak, isplativost u izboru partnera, vrte braka, raspodjele slobodnog vremena unutar obitelji, itd. Pomoću svoje teorije pokušava sistematizirati odnos uloženo-dobiveno na postupke i odluke u obiteljskoj zajednici.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: Bušelić, Marija
Dodatne informacije: 2010/35
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 331 Rad. Zaposlenost. Poslodavci, zaposleni. Ekonomika rada. Organizacija rada.
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 18 Nov 2011 10:42
Zadnja promjena: 21 May 2014 08:54
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/436

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku