E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Financijski najam: Istra-Promet d.o.o. Umag

Beletić, Loreta (2009) Financijski najam: Istra-Promet d.o.o. Umag. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (323kB)

Sažetak

Tema diplomskog rada je financijski najam u poduzeću Istra-promet d.o.o. Umag. Predmet najma je nabava autobusa kao osnovnog izvora prihoda jer je osnovna djelatnost poduzeća prijevoz putnika u linijskom cestovnom prometu. Kako najam u svjetskim razmjerima u posljednjih nekoliko godina prelazi nekoliko stotina milijardi dolara tako i u Hrvatskoj poslovni subjekti i obrtnici sve se više odlučuju za ovaj oblik financiranja. U poduzeću Istra-promet d.o.o. Umag prepoznali su taj način financiranja. U ovom diplomskom radu prikazano je kako jedno malo poduzeće od 47 djelatnika ipak se uspjelo održati na tržištu unatoč mnogo problema; od konkurencije na tržištu zbog sve većeg broja privatnih prijevoznika koji mogu lakše prilagoditi cijene prijevoza i željama naručitelja do sve skuplje nafte kao glavne stavke troškova, ali zato mlađim rukovodećim kadrom koji je bio spreman na promjene i nove izazove.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2009_71
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 657 Računovodstvo
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 05 Pro 2011 19:54
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 19:54
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/547

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku