E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Računovodstveni obuhvat obveza u trgovačkom društvu Nexus Adriatica d.o.o. Labin

Grbčić, Tomica (2009) Računovodstveni obuhvat obveza u trgovačkom društvu Nexus Adriatica d.o.o. Labin. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (589kB)

Sažetak

Tema diplomskog rada je «Računovodstveni obuhvat obveza u trgovačkom društvu Nexus Adriatica d.o.o. iz Labina». Rad je sinteza teorijskog i praktičnog dijela, praktični se dio odnosi na analizu obveza poduzeća za 2006. i 2005 godinu sa prikazom knjiženja . Diplomskim radom spoznata je važnost kvalitetne, točne i ažurne evidencije, prikaza i analize obveza . Pri izradi rada korištena je: stručna literatura, internet i financijski izvještaji sa popratnom dokumentacijom Nexus Adriatica d.o.o. Najznačajniji izvor podataka je zaključna bilanca poduzeća za 2006 godinu. Na samom početku prikazan je i objašnjen pojam društva sa ograničenom odgovornošću. Predstavljeno je poduzeće Nexus Adriatica d.o.o. te djelatnost društva, navedeni su najznačajniji partneri i spomenute poslovnice. U nastavku diplomskog rada definiran je pojam obveza, objašnjene su specifičnosti i prikazano je knjiženje obveza. Prikazana je podjela obveza, položaj obveza u bilanci, te su obrađene najznačajnije kratkoročne i dugoročne obveze u poduzeću. U prikazu i analizi podataka korištene su tablice i slike, dobiveni su podaci komparirani sa danim mišljenjem. Značajnije obveze koje se pojavljuju u poslovanju društva su obveze za dugoročne kredite, obveze prema dobavljačima, obveze za kratkoročne kredite i kratkoročne zajmove, obveze za porez na dodanu vrijednost i dr. Na kraju diplomskog rada predstavljena su financijska izvješća vezana za likvidnost i solventnost društva, analizirani su dobiveni rezultati sa osvrtom na poslovanje poduzeće.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2009_98
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 657 Računovodstvo
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 05 Pro 2011 20:49
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 20:49
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/575

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku