E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Godišnji obračun poslovanja obrtnika na primjeru obrta "Fitnes centar Materada" Poreč

Mraović, Sandra (2008) Godišnji obračun poslovanja obrtnika na primjeru obrta "Fitnes centar Materada" Poreč. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (303kB)

Sažetak

Poslovanje obrtnika i godišnji obračun poslovanja prikazani su na primjeru obrta za njegu i održavanje tijela Fitnes Centar Materada. U teoretskom dijelu obrađuje se sam pojam obrta, te opisuje poslovanje obrta kroz knjigu primitaka i izdataka, knjigu prometa, popis dugotrajne imovine, evidencije o tražbinama i obvezama, posebnu evidenciju o nabavi reprodukcijskog i potrošnog materijala, te knjigu ulaznih izlaznih računa. Drugo poglavlje o utvrđivanju godišnje osnovice poreza na dohodak sadrži propise kojima se to uređuje, kratak osvrt na Zakon o porezu na dohodak, te opise samog zaključivanja knjige primitaka i izdataka gdje su posebno objašnjeni pojmovi poslovnih primitaka, izdataka, te osobnih odbitaka i same godišnje prijave. Praktični dio prikazuje obradu teme kroz iste navedene evidencije potanko objašnjavajući postupke i pravila pri izradi godišnje porezne prijave koja je rezultat poslovanja obrta za porezno razdoblje.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2008/86
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 657 Računovodstvo
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 05 Pro 2011 19:54
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 19:54
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/629

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku