E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Analiza razvojne politike u poduzeću Maistra d.d.

Cerin, Sanja (2008) Analiza razvojne politike u poduzeću Maistra d.d. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (348kB)

Sažetak

Tema mojeg diplomskog rada je "Analiza razvojne politike u poduzeću Maistra d.d.". Diplomski rad sustavno je predočen u dva dijela. Prvi dio rada odnosi se na teoretsko razmatranje razvojne politike poduzeća, formiranje razvojne politike te razvoj poduzeća. Drugi dio predstavlja srž ovoga rada, te prikazuje kroz primjer "Analizu razvojne politike u poduzeću Maistra d.d." i iznosi bitnije pokazatelje o poslovanju poduzeća, razvojne rezultate i koncepciju daljnjeg razvoja. Za obradu razvojne politike u poduzeću Maistra d.d. opredijelila sam se zbog toga jer je to relativno mlado poduzeće nastalo 2005.g. sa ambicioznim planovima razvoja kojima nastoji stalno biti korak ispred konkurencije, što potvrđuje da svojom razvojnom politikom odmiče od masovnog turizma ka ciljanom tj. luksuznom turizmu i novoj ciljnoj skupini (gosti veće platežne sposobnosti). Poduzeće svoj daljnji razvoj temelji na podizanju kvalitete turističkog proizvoda što uz investicije u smještajne objekte uključuje i unapređivanje ponude komplementarnih sadržaja i usluga, stvaranje specijaliziranih programa i unapređenje kvalitete kompletne destinacije kako bi se omogućio cjelogodišnji turistički život poduzeća ali i destinacije. Potrebno je napomenuti da se ne ulaže samo u objekte već i u zaposlene jer su oni ključ uspjeha u poduzeću ali i u razvoju samog turizma. Stoga je, za budućnost poduzeća ključan koncept stjecanja novih znanja i vještina zaposlenih, potrebnih za kvalitetan i pravovremen odgovor na sve veće zahtjeve iz njihovog poslovnog okruženja. Od velike važnosti za daljnji razvoj poduzeća je odgovorni i održivi rast uz očuvanje i uvećavanje potencijala za korištenje svih resursa koji je značajan za turizam pa se s tim razlogom uvažava održivi rast turizma kroz zadovoljenje ekonomskih, društvenih i estetskih potreba bez ugrožavanja prirodnog i kulturnog nasljeđa. Mislim da je Maistra svojim ciljanim proizvodom na dobrom putu da postane prepoznatljiva, luksuzna turistička destinacija gdje će se moći udovoljiti i najzahtjevnijem gostu.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2008/96
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 330 Ekonomija općenito > 330.1 Ekonomska znanost. Osnovni ekonomski pojmovi, teorija. Vrijednost. Kapital. Fondovi > 330.101.542 Mikroekonomija
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 05 Pro 2011 19:52
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 19:52
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/641

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku