E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Značaj zračnog prometa za razvoj turizma Hrvatske

Gletić, Sanja (2008) Značaj zračnog prometa za razvoj turizma Hrvatske. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (1MB)

Sažetak

Turizam kao jedan od glavnih čimbenika razvoja danas poprima globalne razmjere. Da bi se uspješno razvijao potrebno je poraditi na usavršavanju turističke ponude koja će biti što atraktivnija i time privući mnogobrojne posjetitelje. Razvoj turizma usko je povezan sa razvojem prometa, tj. oni su međusobno ovisni, ali i konfliktni jer promet negativno utječe na okoliš. Budućnost hrvatskog turizma ovisi o razvoju prometnica, stoga je potrebno razvijati one vrste prometa koji donose najveće prihode hrvatskom turizmu. Zračni promet postaje sve popularniji, utječe na povećanje turističke potrošnje, ali i omogućuje brži dolazak u turističku destinaciju. Zračni prijevoz značajno pridonosi održivom razvoju globalnog društva svojom jedinstvenom mrežom ruta povezujući ljude, države, kulture te pridonoseći razvoju svjetskog gospodarstva. Geografski položaj Republike Hrvatske značajno pridonosi razvoju turizma i zračnog prometa jer se ona nalazi na križanju puteva zapadne i istočne Europe. Nužno je iskoristiti takav tranzitni položaj u svrhu razvoja turizma, ali i prometa. Osmišljavanje turističke destinacije izazov je naše turističke budućnosti. Ulaganje u daljnji dugoročni razvoj hrvatskog turizma naša je budućnost i najsigurnija smjernica za daljnji napredak.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2008/114
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 338 Gospodarsko stanje. Gospodarska politika. Upravljanje gospodarstvom. Gospodarsko planiranje. Proizvodnja. Usluge. Cijene > 338.4 Proizvodnja i usluge prema gospodarskim sektorima > 338.48 Turistički promet s gospodarskog gledišta. Politika turističkog gospodarstva
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 05 Pro 2011 21:02
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 21:02
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/657

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku