E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Računovodstvena analiza utjecaja kredita na poslovanje poslovnog subjekta "Pulapromet d.o.o."

Drandić, Moira (2008) Računovodstvena analiza utjecaja kredita na poslovanje poslovnog subjekta "Pulapromet d.o.o.". Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (633kB)

Sažetak

Diplomski rad pod naslovom „Računovodstvena analiza utjecaja kredita na poslovanje poslovnog subjekta „Pulapromet d.o.o.““ obrađuje tematiku o utjecaju kredita na poslovanje poslovnog subjekta. Cilj ovog diplomskog rada je prikazati i uočiti utjecaje kredita na poslovanje poslovnog subjekta te činjenicu da li je uzimanje i otplaćivanje kredita doprinijelo poslovnom subjektu i da li je kredit imao pozitivni utjecaj na ukupno poslovanje poslovnog subjekta. U radu nastoji se objasniti spomenuto kroz određene pokazatelje putem kojih se analizira poslovanje poslovnog subjekta, kao i kroz samo obrazlaganje efekta kredita za poslovnog subjekta. Rad je podijeljen u pet poglavlja. Prvo poglavlje sadrži osnovne informacije o poslovnom subjektu (povijest, organizacijska struktura, struktura kadrova i razvojne perspektive poslovnog subjekta). Drugo poglavlje tumači definicije i podjele kredita. U trećem poglavlju analiziraju se dva najznačajnija kredita za poslovnog subjekta „Pulapromet d.o.o.“ odnosno kredit odobren od strane Hypo – Alpe – Adria banke i kredit odobren od strane EBRD-a. U četvrtom poglavlju obrazloženi su financijski izvještaji poslovnog subjekta te su analizirani i određeni pokazatelji koji su bitni za tumačenje utjecaja kredita na poslovanje poslovnog subjekta. Ti pokazatelji jesu pokazatelj likvidnosti, pokazatelji zaduženosti i pokazatelj pokrića otplate duga. Tumačenjem pokazatelja utvrđena je financijska sposobnost poslovnog subjekta u razmatranom periodu odnosnu u razdoblju od 2001. godine do 2007. godine. U petom poglavlju utvrđeno je kako krediti utječu na poslovanje poslovnog subjekta „Pulapromet d.o.o“ posredstvom pokazatelja profitabilnosti. Naposljetku dan je kritički osvrt i zaključak na obrađenu tematiku, gdje je istaknuto da krediti su pogoršali financijsko stanje i sposobnost poslovnog subjekta, te stoga će biti potrebno poduzimanje određenih mjera kako bi se spriječio eventualni gubitak u poslovanju poslovnog subjekta, i sukladno s tim i mogućem zatvaranju poslovnog subjekta.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2008/115
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 657 Računovodstvo
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 21 Pro 2011 10:41
Zadnja promjena: 21 Pro 2011 10:41
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/658

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku