E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Organiziranost funkcije prodaje u ugostiteljsko - turističkoj privredi

Levak, Marina (2007) Organiziranost funkcije prodaje u ugostiteljsko - turističkoj privredi. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (229kB)

Sažetak

U ovom radu se nastoji objasniti koje su mogućnosti organizacije u poduzećima, te detaljnije se obrađuje funkcija prodaje sa naglaskom na ugostiteljsko turističkoj privredi. Krenula sam od polaznih osnova organizacije u kojima se objašnjavaju načela i principi organizacije, moguće vrste organizacije i varijable koje imaju utjecaja na formiranje organizacijske strukture u poduzeću. Nakon toga prelazi se na obradu funkcije prodaje u poduzeću. Ukratko se objašnjavaju svrha i ciljevi prodaje, zadaci prodaje, istraživanje za potrebe prodaje, politiku i strategiju prodaje i mogućnosti organizacije službe prodaje. Budući da je u ovom radu naglasak na ugostiteljsko turističkoj privredi, a turističko tržište se po svojim obilježjima razlikuje od ostalih tržišta, u radu se objašnjavaju obilježja usluga, turističkog tržišta te primjena marketinga u turizmu. Nakon teoretskog dijela prelazi se na primjer iz prakse. Uzeta su Plava laguna d.d. i Riviera holding d.d. kao jedni od vodećih turističko ugostiteljskih poduzeća u Istri. Krenula sam od povijesnog razvoja tih poduzeća iz kojeg se vide mnoge sličnosti u fazama razvoja i sukladno tome formiranja organizacijske strukture poduzeća. Nakon povijesnog razvoja navedenih poduzeća prelazi se na samu organizaciju unutar pojedinog poduzeća, te organiziranost funkcije prodaje. Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja slijedi kritički osvrt na zatečeno stanje, te eventualni prijedlozi za poboljšanje organiziranosti u poduzećima.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2007_124
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 658 Poslovni menadžment, upravljanje, administracija. Organizacija poslovanja
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 05 Pro 2011 20:40
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 20:40
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/673

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku