E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Standardi interne revizije Erste&SteierMarkiche Bank d.d.Rijeka

Paliska, Karlo (2008) Standardi interne revizije Erste&SteierMarkiche Bank d.d.Rijeka. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (611kB)

Sažetak

U okviru ovog diplomskog rada prikazana je uloga interne revizije, kao i važnost njene usklađenosti s Standardima interne revizije , a sve u cilju kvalitetnog obavljanja cjelokupnog revizijskog procesa. Interna revizija je stručna funkcija u poduzeća čija je svrha ispitivanje, ocjenjivanje i pružanje pomoći upravi i managementu u operacionalizaciji poslovnih aktivnosti s ciljem postizanja bolje efikasnosti poslovanja. Dakle, cjelokupni proces interne revizije, koji obuhvaća fazu planiranja, prikupljanja revizijskih dokaza i provođenje testova, te konačno fazu izvještavanja, mora biti u skladu, odnosno mora se provoditi u skladu , te se podudarati s standardima interne revizije. Naime, standarde interne revizije dijelimo na standarde značajki koji se vezuju uz karakteristike organizacijskog ustroja i izvođenje interne revizije, zatim standarde obavljanja koji se vezuju uz prethodno navedene faze procesa interne revizije, što znači da sve te faze moraju biti obuhvaćene i kvalitativno provedene, da bi interni revizor putem izvješća koje more biti u pisanom obliku , donio i prezentirao svoje stručno mišljenje o nalazima ispitivanja. Još postoje i provedbeni standardi interne revizije, kao treća skupina njih samih, a odnose se na aktivnosti osiguranja dokaza na temelju kojih revizor donosi svoj sud, te aktivnost i savjetovanja koje se provode po posebnom zahtjevu i angažmanu klijenta. Važnost interne revizije u cjelokupnom revizijskom procesu je neupitna , a njena usklađenost s samim standardima preduvjet je i predstavlja kvalitetan korak ka uspješnom poslovanju i djelovanju pojedinog gospodarskog subjekta u tržišnom mehanizmu.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2008/75
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 657 Računovodstvo > 657.6 Službeno ispitivanje i verifikacija računa, konta. Revizija
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 05 Pro 2011 20:53
Zadnja promjena: 05 Pro 2011 20:53
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/691

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku