E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

MS operativni sustavi i multimedij u PC okruženju

Klobas, Danijel (2007) MS operativni sustavi i multimedij u PC okruženju. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (2MB)

Sažetak

U našoj svakodnevnici, bilo ona poslovna ili privatna, danas smo okruženi računalima. Ona ubrzavaju našu efikasnost te efektivnost ponajviše u poslovnom okruženju ili nam služe za zabavu i razonodu u našem privatnom okruženju, ne uključujući edukativnu stavku i dostupnost informativnih kanala kao internetske mreže. U oba navedena svijeta multimedij ima fundamentalnu ulogu prijenosa informacija istovremenom kombinacijom monomedijskih instrukcija ili zapisa. Osobna računala danas su dostupna većinskom stanovništvu i u stanju su izvršavati zahtjevne multimedijske i ostale zadaće. Baš ta računala predmet su mog interesa izučavanja i ujedno i predmet mog diplomskog rada. Cilj mi je u sljedećim stranicama predočiti što su to osobna računala, njihove komponente i način funkcioniranja, što je to multimedij i od kojih se monomedijskih oblika sastoji, opisati operativne sustave koji koordiniraju hardver u cilju provedbe željenih operacija, njihovo korisničko sučelje i najosnovnije/poznatije programe za obradu/korištenje mono/multimedije, (opisani operativni sustavi proizvod su Microsoft kompanije), te se osvrnuti na povijest računala i medija kako bi shvatili današnjost i moguću budućnost računarstva. Računala su danas potreba, a multimedija sredstvo, da se ne samo računalni svijet razumije jasnijim porukama.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2007_99
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 330 Ekonomija općenito > 330.4 Matematička ekonomija > 330.47 Ekonomska informatika
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 19 Pro 2011 13:19
Zadnja promjena: 19 Pro 2011 13:19
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/733

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku