E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Analiza troškova proračunskog korisnika doma za starije i nemoćne osobe Novigrad

Rakovac, Anica (2007) Analiza troškova proračunskog korisnika doma za starije i nemoćne osobe Novigrad. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (272kB)

Sažetak

Tema ovog rada je analiza troškova Doma za starije i nemoćne osobe. Ovaj rad prilika je za detaljniju analizu i poboljšanje organizacije i unapređenje rada i tehnologije . Metode korištene u ovom diplomskom radu su: metoda analize, U radu dominiraju dvije cjeline. U prvoj cjelini je teorijski obrađen pojam, vrste i struktura troškova, te njihov utjecaj na količinu i vrstu proizvodnje. Tako će u prvom djelu i biti govora o ispravnosti samog pojma troškova, vrstama troškova njihovom izračunavanju i praćenju. Metode korištene u ovom diplomskom radu su: metoda analize, sustava, komparacije. U drugoj cjelini će biti govora o troškovima proračunskih korisnika. Troškovi proračunskog korisnika bazirani su na prijedlogu financijskog plana rashoda i izdataka za trogodišnje razdoblje. Potrebno je prikupiti podatke o potrošnji korisnika proračuna koji se utvrđuje financijskim planom. Da bi sustav proračuna funkcionirao potrebno je uspostaviti kvalitetan informacijski sustav znači moći dnevno dobiti podatke čijim se povezivanjem stvaraju informacije potrebne za donošenje odluka. To se postiže jedinstvenom klasifikacijom unutar sustava. Temeljne klasifikacije kroz koje se trebaju moći pratiti aktivnosti države jesu: ekonomska, funkcijska i organizacijska klasifikacija. Posebno na konkretnom primjeru Doma za starije i nemoćne osobe Novigrad pratit ćemo planiranje korisnika proračuna i razrađena je analiza troškova Doma za starije i nemoćne osobe Novigrad za 2004.godinu. Na kraju slijede pokazatelji uspješnosti poslovanja.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: Bušelić, Marija
Dodatne informacije: 2007_46
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 330 Ekonomija općenito > 330.1 Ekonomska znanost. Osnovni ekonomski pojmovi, teorija. Vrijednost. Kapital. Fondovi > 330.101.542 Mikroekonomija
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Financijski management
Datum pohrane: 16 Pro 2011 08:41
Zadnja promjena: 21 May 2014 08:20
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/855

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku