E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Prepoznatljivi problemi nacionalnog turizma

Krelja, Andrea (2006) Prepoznatljivi problemi nacionalnog turizma. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (313kB)

Sažetak

Cilj ovog diplomskog rada je navesti, objasniti te utvrditi mjere za uklanjanje problema nacionalnog turizma. Hipoteza od koje se polazi je da su prepoznatljivi problemi nacionalnog turizma bitni za razvoj nacionalnog turizma, jer što su oni manje izraženi veća je konkurentnost određene nacije u odnosu s ostalim nacijama tj. konkurentnost Hrvatske u odnosu na ostale receptivne destinacije. U ovom diplomskom radu korišteni su podaci koji su pronađeni u literaturi iz područja turizma, pojam, razvoj te značajke turizma, problemi turizma, razna istraživanja, te sagledavanje turizma u budućnost. U uvodnom dijelu definiran je pojam turizma što je neophodno da bi govorili o prepoznatljivim problemima turizma, te povijesni razvitak turizma općenito, a zatim posebno za Hrvatsku u nekoliko razdoblja, vidjet ćemo kako svako razdoblje ima svoje probleme. Nakon uvodnog dijela navedeno je niz problema s kojima se Hrvatska susreće; sezonska radna snaga, edukacija kadrova, kvaliteta ponude, konkurentnost, imidž destinacije, promtena infrastruktura, zaštita okoliša. Navedene probleme ćemo objasniti te navesti rješenja za njihovo uklanjanje. Na kraju navedena su istraživanja gostiju vezana sa zadovoljstvom ponude, motivima dolaska gostiju, boravakom u destinaciji te obilježjima putovanja. Dok na samom kraju prikazana je SWOT analiza Hrvatskog turizma, te mjere za rješenje postojećih problema, uklanjanje prepreka te postizanje strateških ciljeva.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: Bušelić, Marija
Dodatne informacije: 2006/43
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 338 Gospodarsko stanje. Gospodarska politika. Upravljanje gospodarstvom. Gospodarsko planiranje. Proizvodnja. Usluge. Cijene > 338.4 Proizvodnja i usluge prema gospodarskim sektorima > 338.48 Turistički promet s gospodarskog gledišta. Politika turističkog gospodarstva
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 21 Pro 2011 10:35
Zadnja promjena: 19 May 2014 10:18
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/918

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku