E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Animacijski programi u turističkoj ponudi

Petersdorfer, Katarina (2011) Animacijski programi u turističkoj ponudi. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (449kB)

Sažetak

Cilj ovog završnog rada bio je upoznati se sa animacijom kroz programe i sadržaje koje nudi, te otkriti na koji način animacija utječe na cjelokupnu turističku ponudu i na sam razvoj turizma. U animaciji je posebno bitna kultura ophođenja prema gostu, komunikacija, krativnost, te kvalitetno obrazovanje koje je nužno kako bi animator obavljao posao što profesionalnije i tako ostvario kvalitetnu ponudu. Ponuda koja se nudi u programu animacije mora sadržavati elemente koji su ključni kako bi se animacija razvijala u što boljem smjeru. Mora se zadovoljiti propisana oprema; određeni prostori za održavanje programa, terase, glazbene, slikarske te sportske opreme. Osoba mora ispunjavati određene kvalitete kako bi mogla raditi posao animatora, posjedovati psihofizičke sposobnosti i izgrađena mišljenja. U animaciji je bitna organiziranost u poslu i snalažljivost ako dođe do određenih problema u organizaciji programa. Također, činjenica je da animacija predstavlja oblik zabave koji pospješuje potrošnju turista, što je od velike važnosti za razvijenje turističke ponude. Primarno je zadovoljiti gostove želje i potrebe, jer kada je gost zadovoljan povećat će svoju potrošnju, što će dovesti do pozitivnog financijskog rezultata i samim time utjecati na razvoj turizma. Ključne riječi: animator, animacija, komunikacija, stručno obrazovanje, turistička ponuda, turistička potražnja, zabava, zadovoljstvo gosta.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: Bušelić, Marija
Dodatne informacije: 2011/44
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 338 Gospodarsko stanje. Gospodarska politika. Upravljanje gospodarstvom. Gospodarsko planiranje. Proizvodnja. Usluge. Cijene > 338.4 Proizvodnja i usluge prema gospodarskim sektorima > 338.48 Turistički promet s gospodarskog gledišta. Politika turističkog gospodarstva
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 06 Oct 2011 12:19
Zadnja promjena: 21 May 2014 09:16
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/95

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku