E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Zračni promet u funkciji razvoja turizma

Zelenika, Kristina (2006) Zračni promet u funkciji razvoja turizma. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (277kB)

Sažetak

Zračni promet predstavlja granu prometa bez koje ne možemo zamisliti svijet danas. Zračni promet povezan je sa svim gospodarskim, poslovnim i turističkim kretanjima u svijetu. U posljednjih nekoliko desetljeća zračni promet i njegova tehnologija doživjeli su jak razvoj i mnogo velikih otkrića koja su dovela do povećanja prometa i zadovoljstva putnika. Mnogi autori zaintrigirali su se razvojem zračnog prometa i njegovim utjecajem na gospodarska , društvena i politička zbivanja i o tome napisali mnoge stručne članke i knjige. Nažalost autori ne stignu pojedinačno pratiti sve aspekte zračnog prometa, stoga je ovaj diplomski rad pokušaj da se prikaže pregled svih važnih činjenica o zračnom prometu i njegovu utjecaju na svjetska zbivanja, osobito na području turizma. Cilj ovoga rada je pokazati razvoj zračnog prometa kroz povijest i danas, te uz pomoć stručnih mišljenja predvidjeti kako će se razvijati i u budućnosti. Predmet istraživanja rada je utjecaj zračnog prometa na turizam u svijetu, ali i u našim prostorima – u Republici Hrvatskoj, s posebnim osvrtom na Istru kao turističko odredište. Znanstvene metode, koje su korištene pri stvaranju ovog seminara su: metoda analize, sinteze, indukcije i dedukcije. Diplomski rad sastavljen je u četiri dijela: Prvi dio odnosi se na pojašnjavanje pojma zračnog prometa, koja je infrastruktura potrebna za odvijanje zračnog prometa i koji su nedostaci i prednosti zračnog prometa. Isto tako sastavljen je pregled razvoja zračnog prometa kroz povijest. Drugi dio prikazuje primjenu zračnog prometa u turizmu i specifičnosti zračnog prometa u turizmu. Statistički podatci o zračnom turizmu danas i predviđanja za razvoj zračnog prometa u budućnosti analizirani su u trećem dijelu. Četvrti dio odnosi se na razvoj zračnog prometa u Istri i potkrijepljen je statističkim podacima Zračne luke Pula.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: Bušelić, Marija
Dodatne informacije: 2006/73
Teme: 3 Društvene znanosti > 33 Ekonomija. Ekonomska znanost > 338 Gospodarsko stanje. Gospodarska politika. Upravljanje gospodarstvom. Gospodarsko planiranje. Proizvodnja. Usluge. Cijene > 338.4 Proizvodnja i usluge prema gospodarskim sektorima > 338.48 Turistički promet s gospodarskog gledišta. Politika turističkog gospodarstva
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 20 Jan 2012 10:12
Zadnja promjena: 19 May 2014 10:17
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/995

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku