E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Proces projektiranja organizacije na primjeru poduzeća "Plava laguna" d.d. Poreč

Mofardin, Klaudio (2006) Proces projektiranja organizacije na primjeru poduzeća "Plava laguna" d.d. Poreč. Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (614kB)

Sažetak

Promjene na međunarodnom turističkom tržištu, te primjena novih tehnoloških dostignuća, traži odgovarajuće inovacije u turističkom gospodarstvu. Zahtjevi koje turistička potražnja postavlja pred turističku ponudu sve su veći. Stoga su poslovni subjekti prilagođavali svoju organizaciju kako bi uspješnije mogli konkurirati na međunarodnom turističkom tržištu. Ovim diplomskim radom, teoretski je prikazan proces projektiranja organizacije na primjeru projektiranja hotelsko- turističkog poduzeća "Plava laguna" d.d. Poreč. Cilj ovog rada je analiziranja faza procesa projektiranja organizacije dioničkog društva "Plava laguna" na temelju teoretske podloge, te stvaranje konkretnih zaključaka. Nastoji se ukazati na važnost praćenja čimbenika organizacije koji utječu na oblikovanje i mijenjanje organizacijske strukture, kao najuočljivijeg procesa projektiranja organizacije. Općenite teoretske postavke o problematici organizacijskih struktura, čimbenicima koji utječu na njihov izbor, odnose se na bilo koji poslovni subjekt, a danim se primjerima takva tvrdnja i dokazuje. Rad se sastoji od četiri poglavlja. U prvom poglavlju definiran je pojam organizacije, njena uloga i značaj, zatim slijede ciljevi projektiranja organizacije, njihova uloga u projektiranju i mjerila ostvarenja. Drugo poglavlje pojašnjava čimbenike koji utječu na projektiranje organizacije. U trećem poglavlju iznose se temeljne faze projektiranja organizacije; pokretanje postupka, istraživanje, projektiranje i aplikacija projekta organizacije. Na kraju rada u četvrtom poglavlju, dan je prikaz projektiranja organizacijske strukture poduzeća prije pretvorbe, u procesu pretvorbe i organizacijske strukture danas. Potom se daje osvrt na čimbenike koji su utjecali na oblikovanje sadašnje organizacije poduzeća "Plave laguna" d.d., te kratka analiza poslovanja. Pri izradi ovog rada korištene su slijedeće znanstvene metode: metode analize, metode sinteze, deduktivna metoda, metoda kompilacije i metode studije slučaja.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2006/75
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 65.01 Metode i metodologija. Teorija i praksa organizacije
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 20 Jan 2012 10:12
Zadnja promjena: 20 Jan 2012 10:12
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/997

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku