E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Utjecaj situacijskih čimbenika na ponašanje kupaca

Katić, Nada (2011) Utjecaj situacijskih čimbenika na ponašanje kupaca. Završni rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (642kB)

Sažetak

Situacijski su čimbenici važan faktor u životu svakog pojedinca. Oni na njegov život, putem njegovih odluka djeluju svjesno i nesvjesno. Svaki čovjek je potrošač, stoga su oni značajni prilikom odabira proizvoda i izvršenja procesa kupovine. Situacijske čimbenike se okvirno može podijeliti na fizičko i društveno okruženje, vrijeme te utjecaj različitih psiholoških stanja, koji su detaljnije objašnjeni u nastavku. Fizičko okruženje i utjecaj na kupce, objašnjeno je kroz utjecaj eksterijera i interijera i svih njihovih elemenata. Društveno okruženje, također utječe na sam proces kupovine i na privatni život, budući da se ono javlja kao njegova glavna sastavnica. Računa o vremenu mora voditi svaki pojedinac, budući da je čovjek dio određenog vremena i mora biti u njegovu skladu. Dokazano je da na kupčeve odluke mogu utjecati i psihološka stanja, koja povećavaju obujam kupovine. Kako bi se na što detaljniji način objasnio utjecaj situacijskih čimbenika na kupce, provedena je i anketa koju sačinjavaju 100 ispitanika, slučajnim odabirom. Anketa je podijeljena na dobnu i spolnu strukturu, a njeni su rezultati detaljnije objašnjeni u osmoj cjelini.

[error in script]
Tip objekta: Teza (Završni rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2011/103
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 658 Poslovni menadžment, upravljanje, administracija. Organizacija poslovanja > 658.8 Marketing. Prodaja. Prodavanje. Distribucija, raspačavanje
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Management i poduzetništvo
Datum pohrane: 02 Nov 2011 12:07
Zadnja promjena: 02 Nov 2011 12:07
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/238

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku