E-Knjižnica FET "Dr. Mijo Mirković"

Investicijski program proširenja djelatnosti restorana «Trošt»

Trošt, Klara (2006) Investicijski program proširenja djelatnosti restorana «Trošt». Diplomski rad thesis, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli.

Puni tekst
[img] PDF - Objavljena verzija
Restricted to Samo registrirani korisnici

Sva prava pridržana. Nije dopušteno niti jedan dio reproducirati ili distribuirati bez prethodnog pismenog odobrenja.

Download (862kB)

Sažetak

Namjera rada bila je ukazati na isplatinost nove poslovne mogućnosti proširenja osnovne djelatnosti obrta s ciljem poboljšanje konkurentskog položaja restorana «Trošt» i njegovog udjela na tržištu. U prvom djelu s naslovom Ugostiteljstvo i restoran «Trošt», sažeto i sustavno su obrađene tri tematske jedinice: otkrivanje povijesnog slijeda razvoja ugostiteljstva, obilježjima restorana Trošt i poduzeća konkurenta Dvi murve. Dalje cjeline se dijele na cjeline Odlučivanje i menadžerske odluke, nakon čega slijedi Investicijski program i posljednja cjelina Nova poslovna jedinica – brod «Sveta Ana». Poslovna se ideja odnosi na kupnju broda za prijevoz izletnika, odnosno pružanje izletničkih aranžmana. Osnovna zamisao koncepta podrazumijeva obogaćenje boravka turista nezaboravnim doživljajima i ugodnom druženju na obiteljskom brodu Sveta Ana. Poslovni plan obuhvaća pet različitih aranžmana za različite segmente tržišta i različita razdoblja ljetne turističke sezone. Napravljena je i usporedba s glavnim konkurentom, restoranom «Dvi murve» iz Poreča po usporednim kategorijama (ponuda, cijena, lokacija, ambijent i marketing) koja je pokazala da restoran "Trošt" ima prednost s obzirom na atraktivnu lokaciju i pristupačnije cijene, ali zato mu razina usluge zaostaje u odnosu na konkurenta. Financijska analiza oslanjala se na dosadašnje financijske rezultate restorana na temelju koji je ocjenjena razvojna mogućnost ulaganja u kupnju broda. Budući da je kupovina broda za prijevoz izletnika dodatna djelatnost, te za vrijeme investicije nema razloga da obrt obustavi glavnu djelatnost pružanja ugostiteljskih usluga u restoranu, primici u 2007. godini nakon godine investicije, ne bi trebali biti negativni. Analizirano ulaganje, njegova dinamika kao i finacijski pokazatelji dali su pozitivne rezultate što govori da je investicija isplativa. Temeljna hipoteza rada bila je ukazati na isplativnost poslovne alternative, te se istraživanje hipoteze i dokazalo. Ključne riječi: odlučivanje, investicijski program, nova poslovna jedinica

[error in script]
Tip objekta: Teza (Diplomski rad)
Mentor: NIJE ODREĐENO
Dodatne informacije: 2006/77
Teme: 6 Tehnologija (primijenjene znanosti) > 65 Menadžment i organizacija industrije, trgovine i komunikacija > 658 Poslovni menadžment, upravljanje, administracija. Organizacija poslovanja
Odjeli: Odjel za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" > Turizam
Datum pohrane: 19 Pro 2011 12:47
Zadnja promjena: 19 Pro 2011 12:47
URI: http://eknjiznica.unipu.hr/id/eprint/885

Actions (login required)

Pregledaj stavku Pregledaj stavku